onze werkwijze

Om efficiënt en volgens uw budget te kunnen werken houden wij steeds dezelfde stappen aan. Na een persoonlijke ontmoeting waarin u uw wensen aan ons uitlegt starten wij uw renovatieproject.

Voorbereiding

Na de opmetingen maken we een voorlopig plan én meteen ook een visualisatie op computer. Zo kan u de afmetingen zien van en tussen de kastjes, meubels en het sanitair, en als het ware een 'foto' van hoe uw ruimte er uit zal zien na de werken. Inclusief de door u gekozen materialen.

Offerte in detail

Wij maken een prijs op. Niet zomaar een prijs. DE prijs. Inclusief materialen, plaatsing,... en daar wijken wij niet meer vanaf. Geen verrassingen dus!

Uitvoering

3 weken hebben we nodig om de plannen helemaal te verwezenlijken. We volgen dagelijks persoonlijk de werken op om dit te garanderen. Wij willen een tevreden klant.

vals plafond

Boven en onder een badkamer liggen natuurlijk ettelijke leidingen voor water, verwarming, elektriciteit en ventilatie. Ook de verlichting dient mooi ingewerkt te worden. Afhankelijk van uw wensen en vereisten zijn er ook hier weer verschillende keuzes.

Spanplafonds maken een nieuwe opgang. En eigenlijk zien we veel voordelen. Voor een onvoorwaardelijk naadloze en barstbestendige installatie bestaan er eigenlijk geen alternatieven. Al moeten we van bij de bestelling goed rekening houden met de gaten voor bijvoorbeeld de verlichting. U kiest de look die u wil: glanzend, mat, met een tekening,... u kan er zelfs een foto op laten printen! Bovendien zijn deze plafonds erg makkelijk in onderhoud: u kan ze gewoon afwassen gezien ze honderd percent waterbestendig en watervast zijn.

Een klassieke keuze is natuurlijk de plaatsing van planchetten (schroten) of panelen. Daarbij denken we aan de vaak gebruikte houten uitvoering maar ook aan vochtbestendige MDF (eventueel overtrokken met folie) of PVC in alle mogelijke uitvoeringen.

vloer- en wandbetegeling

In badkamers wordt meestal gekozen voor betegeling van vloeren en wanden omwille van de watervastheid en het gemak van onderhoud. Ook de ruime keuze in kleuren en vormen is niet te onderschatten.

Tegenwoordig zien we ook meer en meer toepassing van houten vloeren. Zeker in een badkamer is een onberispelijke plaatsing onontbeerlijk. Kraakvrij, goed geïsoleerd tegen voetstapgeluiden en goed behandeld tegen de vochtige omgeving.

Laat u uw renovatie aan ons over, dan hoeft u zich meteen ook geen zorgen meer te maken over deze afwerking. Wij demonteren de bestaande ruimte volledig, zorgen voor de waterbestendige en watervaste bepleistering, verzorgen de chape en uiteraard de bekleding.

Maak u trouwens geen zorgen over de afvalberg die ontstaat: ook die nemen we volledig voor onze rekening en voeren we systematisch af.

I

Energie

De huidige normen die opgesteld zijn in functie van gezondheid, milieubescherming en energiebesparing laten eigenlijk nog weinig marge. Eén onnadenkendheid of één item vergeten kan het comfort aanzienlijk verlagen of zelfs tot een afkeuring van de installatie of negatief EPB-verslag leiden.

Uw renovatieproject als één geheel beheren laat ons toe ook het geheel te optimaliseren op vlak van isolatie, ventilatie, vochtwering en watervastheid van de gebruikte materialen. Daarbij kijken we uiteraard naar zowel de passieve elementen (bouwmaterialen, bekledingen,...) als de actieve elementen (boiler, ketel, verlichting,...).

prijscategoriën

Ooit al een droom tot uitvoering willen brengen? Vaak wordt hij dan doorprikt door een ontzettend hoog prijskaartje. Goed nieuws: bij renovaties of badkamerinstallaties is het erg goed doenbaar om uw totaalbudget te controleren. Er zijn zoveel mogelijkheden in de indeling van ruimtes, keuze van de basismaterialen, keuze van toestellen en afwerkingsmogelijkheden dat u eigenlijk perfect zelf een budget kan kiezen.

Onze kennis van nieuwe (of oude) ontwikkelingen speelt ook daarbij een grote rol. En graag kiezen we samen met u bijvoorbeeld kraanwerk dat mooi, duurzaam én goedkoop is.

particulieren

Pelgrims richt zich volledig tot particulieren. En daar hoort ook een persoonlijke behandeling bij. Een goede communicatie met de klant is daarbij ons stokpaardje. En niet te vergeten: de volledige organisatie van het project doen wij voor u. Wij zorgen dat de juiste mensen op het juiste moment ingepland worden, houden de timing onder controle en zorgen dat alle materialen besteld en geleverd zijn. U krijgt dus één overzichtelijke en gestructureerde totaalofferte en steunt op één enkel team dat een schat aan ervaring bundelt.

l

tip

Wist u dat het gebruik van gipsplaten niet ideaal is voor een badkamer? Wij kiezen consequent voor 'Lux Elements' en 'Wedi' platen, een gamma van draagelementen en bouwpanelen dat tot in de kern watervast is. Bovendien kunnen deze platen direct betegeld worden. De oplossing voor een grote zorg in uw badkamer!